Kycklingschnitzel med grönsakssalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingschnitzel med grönsakssalsa

Kycklingschnitzel med grönsakssalsa är ett gott och relativt enkelt recept till vardagsmiddagen eller festmiddagen. Dessa ljuvliga kycklingfiléer har en fyllning av tärnad zucchini, tomater, paprika och gurka i en smakrik salsasås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett horisontellt snitt nästan helt genom kycklingfiléerna. Vik ut köttet som en schnitzel.
  2. Tärna grönsakerna till salsan fint. Strö över socker och salt. Blanda väl med olja och vinäger. Smaksätt med nymald svartpeppar. Den som vill smaksätter med valfria finhackade örter; såväl basilika som gräslök och körvel är gott i.
  3. Grilla "schnitzlarna" i ca 3 minuter per sida. Pensla med lite olja. Krydda med salt och peppar. Servera med grönsakssalsa och gärna lite gremolata.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
  • salt och peppar
Grönsakssalsa
  • 1/4 gurka
  • 1/2 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1/4 zucchini
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt (knappt)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • ev färska örter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info