Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingsallad med kamutvete och krispig kål

Matig och färgglad kycklingsallad med spännande kamutvete som ger gott tugg. Koka gärna vetegrynen i grönsaksbuljong för mer smak. Rödkål och grönkål är supernyttigt och bidrar med härlig krispighet i salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka kamutvetet enligt anvisning på förpackningen, låt svalna.
  2. Plocka kycklingköttet från skrovet.
  3. Skala, halvera och strimla löken tunt. Lägg i en skål, strö över 1 krm av saltet (för 4 portioner) och blanda runt. Låt stå ca 10 minuter. Skölj i en sil med kallt vatten. Låt rinna av.
  4. Strimla rödkålen tunt. Skär bort stammen från grönkålen. Skär bladen i mindre bitar.
  5. Blanda alla ingredienser med oljan och resterande salt i en stor skål. 
  6. Lägg upp salladen på tallrikar. Toppa gärna med Pumpa- och paprikaröra.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Ersätt kamutvete med t ex ris, quinoa eller bovete.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl kamutvete
  • 1 grillad kyckling
  • 1 rödlök
  • 200 g rödkål
  • 75 g grönkål
  • 1 dl färska eller frysta granatäppelkärnor
  • 1 msk olivolja
  • 3 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?