Kycklingsallad med hel dinkel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingsallad med hel dinkel

En matig sallad med extra allt. I den smarriga salladen samsas dinkel och kyckling med kronärtskockshjärtan, torkade dadlar och tranbär, manchego och mandlar. Hittar du inte helt dinkel så ta matvete i stället.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga dinkeln enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Bryt salladen i mindre bitar och lägg i en stor skål med kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Häll av kronärtskockorna och skär i bitar. Kärna ur dadlarna och skär i mindre bitar. Tillsätt skockor och dadlar tillsammans med tranbärenoch den avsvalnade dinkeln i skålen.
  4. Vinägrett: Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda lite över salladen.
  5. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med hyvlad manchego och mandlar. Bjud resten av vinägretten till.


För alla

Gör glutenfri: ersätt dinkel med quinoa, bovete eller ris.
Gör mjölkproteinfri: ersätt manchegoosten med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hel dinkel eller matvete
  • 1 romansallad
  • 250 g tillagat kycklingkött t.ex. plockat kött från grillad kyckling (250 g tillagat motsvarar 1/2 grillad kyckling)
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
  • 1/2 torkade dadlar
  • 1 dl torkade tranbär
  • 60 g manchegoost
  • 1 dl skållade och skalade sötmandlar
Vinägrett
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl kallpressad rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3138 kJ / 749 kCal