Kycklingsallad med hel dinkel

En matig sallad med extra allt. I den smarriga salladen samsas dinkel och kyckling med kronärtskockshjärtan, torkade dadlar och tranbär, manchego och mandlar. Hittar du inte helt dinkel så ta matvete i stället.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Ingredienser
4 portioner
2 dl hel dinkel eller matvete
1 romansallad
250 g tillagat kycklingkött t.ex. plockat kött från grillad kyckling (250 g tillagat motsvarar 1/2 grillad kyckling)
1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1/2 torkade dadlar
1 dl torkade tranbär
60 g manchegoost
1 dl skållade och skalade sötmandlar
Vinägrett
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl kallpressad rapsolja
För alla
Gör glutenfri: ersätt dinkel med quinoa, bovete eller ris.
Gör mjölkproteinfri: ersätt manchegoosten med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3138 KJ / 749 kCal
Fett44 g
Salt1.42 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g
Kommentarer