Kycklingsallad med hel dinkel

Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
0
Kycklingsallad med hel dinkel

En matig sallad med extra allt. I den smarriga salladen samsas dinkel och kyckling med kronärtskockshjärtan, torkade dadlar och tranbär, manchego och mandlar. Hittar du inte helt dinkel så ta matvete i stället.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Kycklingsallad med hel dinkel

Ingredienser

4 portioner
2 dl  hel dinkel eller matvete
1   romansallad
250 g  tillagat kycklingkött t.ex. plockat kött från grillad kyckling (250 g tillagat motsvarar 1/2 grillad kyckling)
1   burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1/2   torkade dadlar
1 dl  torkade tranbär
60 g  manchegoost
1 dl  skållade och skalade sötmandlar

Vinägrett

2 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  flytande honung
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  kallpressad rapsolja

För alla

Gör glutenfri: ersätt dinkel med quinoa, bovete eller ris.
Gör mjölkproteinfri: ersätt manchegoosten med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3138 KJ / 749 kCal
Fett44 g
Salt1.42 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Manchegoost med olja
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spett med dadlar och vindruvor
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sotad råbiff
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronmarinerade kronärtskockor med ruccola
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sveciabröd med aprikoser
Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemmagjorda müslibars
Betyg 4.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga