Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingsallad "flygande Jacob"

I det här receptet använder du pärlor från klassikern "flygande Jacob" och gör den till en härlig sallad. Kyckling och bacon läggs på en bädd av sallad, banan, champinjoner och cashewnötter. Till denna goda sallad serverar du fyllig crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingfiléerna i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg filéerna i en ugnsfast form och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller till en inner temperatur på 70°C.
  3. Stek baconskivorna knapriga. Skölj och skiva champinjonerna. Skala och skiva bananen. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda sallad med champinjonerna och bananen och lägg det på ett fat, skiva kycklingen och lägg den och baconskivorna ovanpå salladen. Strö över cashewnötter.
  5. Servera salladen med tomat/saffranscrème fraiche och bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt enligt önskemål.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 140 g bacon
  • 150 g champinjoner
  • 1 banan
  • 2 påsar provencalsk salladsmix
  • 1 dl salta cashewnötter
  • 2 dl crème fraiche med tomat och saffran
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?