Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig kyckling med kokos och banan

Magnifik indisk kyckling med läckra smaker av kanel, kardemumma och limejuice. Toppa din kyckling med banan, kokos, russin och cashewnötter. Servera med ris och sockerärter. En sensationell smakupplevelse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklinglårfilé gyllenbruna i olja, krydda med salt och peppar.
  2. Lägg ner skivad gul lök, kanel, stött kardemumma, en liten bit skalad färsk riven ingefära och curry. Häll på vatten, hönsbuljongtärning samt matlagningsgrädde.
  3. Låt koka tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Smaka av med salt, peppar och pressad limejuice.
  4. Toppa med skivad banan, cashewnötter, kokos och russin. Servera med jasminris eller basmatiris och sockerärter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är i övrigt gluten- och äggfri men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 skalad skivad gul lök
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 liten bit skalad färsk riven ingefära
  • 1 tsk curry
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk pressad limejuice
  • skivad banan
  • cashewnötter
  • kokos
  • russin
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer