Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingpaté

Utsökt kycklingpaté med kycklingfilé, kycklinglever, nötfärs, vitlök och timjan. Denna smakfulla paté serveras kall och skivad. Kycklingpatén passar utmärkt på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär kycklingiflén och -levern i små bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  3. Bryn kycklingen och levern i smör i en stekpanna. Ta upp den och fräs löken.
  4. Blanda nötfärsen med salt, peppar, timjan, mjöl och ägg. Rör i kyckling, lever, lök och grädden, lite i taget.
  5. Häll semeten i en smord, ugnssäker form, ca 1 1/2 liter (för 6 port). Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Täck ev med aluminiumfolie.
    Låt patén kallna. Servera den i skivor.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 
Gör glutenfri: använd majsstärkelse (majzena) i stället för vetemjöl.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin. Använd den mjölkfria "gräddeprodukten" Imat i stället för vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g kycklingfilé
  • 200 g kycklinglever
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer