Kycklingpaté

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Kycklingpaté

Utsökt kycklingpaté med kycklingfilé, kycklinglever, nötfärs, vitlök och timjan. Denna smakfulla paté serveras kall och skivad. Kycklingpatén passar utmärkt på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Kycklingpaté

Ingredienser

6 portioner
200 g  kycklingfilé
200 g  kycklinglever
300 g  nötfärs
1   gul lök
1 - 2   vitlöksklyftor
1 msk  smör
2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 tsk  timjan
2 msk  vetemjöl
2   ägg
2 dl  vispgrädde

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 
Gör glutenfri: använd majsstärkelse (majzena) i stället för vetemjöl.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin. Använd den mjölkfria "gräddeprodukten" Imat i stället för vispgrädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kycklinglevermousse
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bolognese med kycklinglever
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingleverpastej med balsamico
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med italiensk kycklingröra
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Leverpanna med katrinplommon
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga