Kycklingpasta med tomat och spenat

Sno snabbt ihop denna ljuvligt gräddiga pasta! Färska körsbärstomater, babyspenat och citron tillför pastan en härlig fräschör. Strössla med syndigt goda ostflarn och servera.

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
2 vitlöksklyftor
250 g småtomater
1 citron
3 msk olivolja
ca 600 g kycklinglårfilé (eller färdigstrimlad)
salt
peppar
1 Knorr kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
65 g babyspenat
1 dl grovt riven ost (eller ostflarn)
Gör så här
00:02:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3277 KJ / 785 kCal
Fett40.9 g
Kolhydrater52.8 g
Protein48.9 g
Kommentarer
8 stGott, men kanske lite chili skulle ha gjort det perfekt för oss.
Arne
Skulle stå mer inte meet nedan :)
Peter
Gott och lättlagat. Hade dock behövt lite meet sting! Får bli lite chilliflakes i nästa gång :)
Peter
Fräsch lättlagad och god pasta! Rekommenderar att ha i lite finstrimlad gul lök tillsammans med kycklingen. Istället för att ha i tomaterna så gjorde jag en tomatsallad med lök, basilika och burrata att ha som komplement på sidan om. Lyxig kombo med pastan.
Cecilia
Wow vad gott det var vi har ätit detta 2gånger nu. Detta blir absolut fler gånger. Rekommenderas varmt!
Ronja
Gör den vegetarisk genom att använda Oumph garlic and thyme iställer för kyckling. Gott tips!
Simon
Väldigt gott, gjort den flera gånger nu!
Ann-sofie
Supergott!!! Både vuxna och barn älskade maten.
Frida