Kycklingmarinad

God marinad till kyckling får du med vitlök, ingefära, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i dubbla plastpåsar. Marinera minst två timmar, gärna över natten. Stek eller grilla kycklingen. Kycklingmarinaden ger fin sälta, sötma samt ingefärssting.

Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1100 KJ / 263 kCal
Fett8 g
Salt2.42 g
Kolhydrater17 g
Protein30 g
Kommentarer
32 stHade gärna sett ett recept på god sås till denna kyckling Mvh Pauline
Pauline
Supergott! Ännu bättre blev det av att skippa ingefäran och lägga till timjan och rosmarin
Jennie
Så mört med mycket smak!😋
Lena
Kan man köra detta i ugnen istället för på grillen eller stekpannan? Ska tillaga det i morgon o servera det kallt till potatisgratäng på lördag.
Marie
Hej Marie! Det går bra att köra kycklingen i ugnen. Godast blir om du bryner den först i en stekpanna och sen kör klart den i ugnen, 150 grader i ca 20 minuter eller tills en innertemp på 72 grader. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegott! Gjorde lite extra som jag penslade på under tiden kycklingen låg på grillen 👌
Josefine
Mango mörar allt kött. Rörsocker är ett bra alternativ.
Joakim
Jättegod marinad!
Madeleine
Jag har detta receptet som bas för kyckling och kött som ska grillas, sen använder jag en tesked rökt paprikapulver och tre matskedar sweet chilisås.
Emil
Minska honung och lägg till sambaloleke
Marie
soja är inre glutenfritt...
Gustav
Hej Gustav! Enligt livsmedelsverket så förbrukas allt gluten under fermenteringsprocessen. Så vi skriver alltid att det är glutenfritt med soja. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket