Kycklingmarinad

God marinad till kyckling får du med vitlök, ingefära, soja och honung. Rör ihop smaksättarna med olja och häll marinaden över kycklingen i dubbla plastpåsar. Marinera minst två timmar, gärna över natten. Stek eller grilla kycklingen. Kycklingmarinaden ger fin sälta, sötma samt ingefärssting.

Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1100 KJ / 263 kCal
Fett8 g
Salt2.42 g
Kolhydrater17 g
Protein30 g
Kommentarer
Supergott! Ännu bättre blev det av att skippa ingefäran och lägga till timjan och rosmarin
Jennie
2025-06-22Så mört med mycket smak!😋
Lena
2025-06-04Kan man köra detta i ugnen istället för på grillen eller stekpannan? Ska tillaga det i morgon o servera det kallt till potatisgratäng på lördag.
Marie
2025-04-10Hej Marie! Det går bra att köra kycklingen i ugnen. Godast blir om du bryner den först i en stekpanna och sen kör klart den i ugnen, 150 grader i ca 20 minuter eller tills en innertemp på 72 grader. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-10