Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ett charmigt recept på kycklinglevermousse att servera med cornichoner och rågbröd. Du gör moussen av bland annat vitlök, lever, sardeller, skinka, salvia och konjak. Utmärkt att servera som tillbehör eller som aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ingredienser

6 portioner
2 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g kycklinglever (fryst, tinad)
smör att steka i
5 sardeller
150 g rökt skinka
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salvia
2 msk konjak
200 g rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Till servering

danskt rågbröd
syltlök
cornichons

Gör så här

00:05:00
00:15:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Går den att frysa

    Karin

    Hej Karin! Hoppas svaret inte kommer för sent. Men det går bra att frysa denna. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stá Spiritos sallad
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rostad schalottenlök med soltorkade tomater och bacon
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lax med basilika och sardeller på squash
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad