Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ett charmigt recept på kycklinglevermousse att servera med cornichoner och rågbröd. Du gör moussen av bland annat vitlök, lever, sardeller, skinka, salvia och konjak. Utmärkt att servera som tillbehör eller som aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd

Ingredienser

6 portioner
2 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g kycklinglever (fryst, tinad)
smör att steka i
5 sardeller
150 g rökt skinka
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salvia
2 msk konjak
200 g rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Till servering

danskt rågbröd
syltlök
cornichons

Gör så här

00:05:00
00:15:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentar

Går den att frysa

Karin

2020-12-13

Hej Karin! Hoppas svaret inte kommer för sent. Men det går bra att frysa denna. Lycka till. Hälsningar Ulrika

ICA-köket

2020-12-22

Testa liknande recept

Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar
0 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kreolsk gryta
Betyg 4.7 av 5.479 personer har röstat
Receptet har 61 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kavringkanapé med ren, löjrom och syltlök
Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kreolskans vardagsgryta med syltlök och cornichons
Betyg 4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sardell- och kaprisketchup
Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tapas "Gilda"
Betyg 2.7 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad