Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinglårfilé i tomatsås

Kycklinglårfilé i tomatsås, eller kycklingrullader med timjan tillagade i en grönsakssås med tomatkross, vilket som är det en underbar kycklingrätt. Grönsakerna och tomatkrosset fördelar du runt kycklingen innan den steks i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vik ut kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar och torkad timjan. Rulla ihop. Lägg kycklingbitarna glest i en ugnssäker form.
  3. Skär alla grönsaker i tärningar och blanda med de krossade tomaterna. Rör ner peston och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela röran mellan kycklingbitarna. Stek i ugnen i 40-45 minuter. Smaka av och toppa med färsk basilika.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut peston eftersom den som regel innehåller ost, alternativt gör egen mjölkfri pesto.

Tips

Detta kan naturligtvis göras var för sig, om man vill kunna slå av det stekfett som bildas när man steker kycklingen. Stek då kyckling och grönsaker i varsin ugnssäker form. Häll av fettet från kycklingen och lägg på grönsakerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g kycklinglårfilé
  • torkad timjan
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 1/2 msk pesto
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?