Kycklinglår på indiskt vis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinglår på indiskt vis

Kyckling på indiskt vis passar utmärkt till middag och som lunchlåda. För extra smak låter du kycklingklubborna ligga över natten i marinaden på bland annat curry, ingefära och gurkmeja. Servera på indiskt vis med gult ris och yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla klubborna med marinaden. Lägg klubborna i en plastpåse och häll i överbliven marinad. Knyt om och låt marinera minst 3-4 timmar, gärna över natten upp till ett dygn i kyl.
  2. Torka av det mesta av marinaden. Grilla några minuter nära grillelementet eller på hög värme i grillpannan eller nära glöden på en kolgrill så att kycklingen får färg.
  3. Sänk ugnsvärmen till 175°C eller flytta kycklingen längre från glöden. Efterstek ca 20 minuter. Kolla vid benet att köttet är vitt och att köttsaften är ofärgad och klar.
  4. Servera gult ris samt yoghurt med gurka och tomat till kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor (helst färska)
Marinad
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 tsk curry
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk röd hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan