Kycklinggryta med tortilla sticks

Denna förstklassiga kycklinggryta kan du med fördel göra nästan helt klar någon dag före ska avnjutas. Din gryta får sin karaktäristiska, heta smak av chilifrukt före den serveras med krämig avokado, ost, syrlig lime och stekta tortilla sticks.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Ingredienser
6 portioner
1 stor kyckling (gärna majskyckling, 1 stor kyckling väger ca 1,6-1,9 kg)
2 gula lökar
3 morötter
1 torkad anchochili
2 lagerblad
ca 12 vitpepparkorn (ev fler efter smak)
ca 3 l vatten
salt (1 msk salt per liter vatten)
1 paket mjuka tortillabröd (à ca 300 g)
3 burkar hela tomater (à 400 g)
4 vitlöksklyftor
ca 2 färska chilifrukter (t ex spansk peppar, jalapeño eller thaichili), ev mer eller mindre efter smak
ca 1 tsk tabasco eller kajennpeppar
juicen från 1 lime
2 avokador
1 dl färdigriven mozzarella
1 dl färdigriven cheddarost
1 lime att toppa med
1 kruka koriander
rapsolja till stekning och fritering
salt
peppar
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hoppade över anchorchilin. Har tänkt mixa de överblivna grönsakerna till en soppa (tar bort lagerbladen först).
Annika
2011-12-11Varför använder man torkad anchorchili i receptet? Har varit i tre butiker och ingen har hört talas om detta!
Karin
2011-12-10Blev bjuden på detta och det var verkligen jättegott!
Berit
2011-12-04