Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinggryta med paprika

Denna smakfulla och färggranna kycklinggryta med paprika kommer få familjen på fall. Puttra ihop din gryta med fin, het smak av chiliflakes och servera den sedan varm med något gott tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i 3 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlök och lök.
  2. Stek kycklingen i olja med vitlök och lök i en stor stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare ca 2 minuter.
  3. Blanda i tomat och chili. Dela tomaten i lite mindre bitar med en slev. Krydda med salt. Låt koka ca 20 minuter under lock, rör då och då. Servera med valfritt tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk hela tomat (à ca 400 g)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer