Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Kycklinggryta med haricots verts

Kycklinggryta med gräddig och god sås smakar alltid bra. Kycklinggrytan görs med kycklingfiléer och matlagningsgrädde som kryddas med timjan och soja. Haricots vertsen kokas tillsammans med potatisen, smidigt och ger mindre disk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Koka potatisen mjuk i en stor kastrull med saltat vatten.
  3. Ansa haricots vertsen och koka med potatisen de sista 4 minuterna.
  4. Skär kycklingen i strimlor och bryn dem i oljan i en stekpanna, krydda med timjan, salt och peppar. Sänk värmen och rör i grädde och mjölk blandad med majsstärkelsen.
  5. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med soja, salt och peppar.
  6. Servera grytan med potatis och haricots verts.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g haricots verts
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Att ha hemma
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1968 kJ / 471 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer