Kycklinggryta med gräddig och god sås smakar alltid bra. Kycklinggrytan görs med kycklingfiléer och matlagningsgrädde som kryddas med timjan och soja. Haricots vertsen kokas tillsammans med pastan, smidigt och ger mindre disk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut grädde och mjölk mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan, som också rymmer bönorna.
2. Skär kycklingen i strimlor och Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda med timjan, salt och peppar. Sänk värmen och rör i grädde, smulad buljongtärning och mjölken blandad med majsstärkelsen.
3. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med soja, salt och peppar.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Gjorde som en tidigare kommenterade och bytte ut delen mjölk med grädde.
Robin
2023-05-25Enkelt och gott! Passade även den kräsna 2,5åringen
Sara
2023-02-16Gott och enkelt
Sara
2023-01-25