Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Kycklinggryta med grillad paprika och kronärtskockor

Enkelt och med få ingredienser lagar du en riktigt smarrig kycklinggryta gjord på kycklinglårfilé. Grytan får god smak av den grillade paprikan och kronärtskockshjärtan. Krämighet och ännu mer smak ges till grytan av den smaksatta färskosten som du blandar i grytan. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skär paprikorna i ca 2 cm stora bitar.
  3. Häll av kronärtskockorna och skär dem i fyra delar.
  4. Bryn kycklingen i olivoljan i en gryta. Tillsätt lök och vitlök. Rör ner buljong och färskost. Sjud grytan ca 5 minuter.
  5. Tillsätt paprika och kronärtskockor, låt grytan bli varm och smaksätt med peppar.
  6. Plocka och strimla basilikan. Tillsätt basilikan i grytan precis före servering.
  7. Till servering: Servera grytan med ris.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 grillade paprikor
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • ca 500 g strimlat kycklinglår
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • 175 g färskost franska örter
  • peppar
  • 1 kruka basilika
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer