Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med dragon

En god och saftig kycklinggryta som ändå känns rätt lätt. Den tar inte heller så lång tid att tillaga. Smaken av dragon utmärker grytan tillsammans med tomat, lök och morötter och grytan passar bra med potatis eller ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingen i 8 bitar (för 4 port). Skala och skiva löken, skala och slanta morötterna.
  2. Hetta upp smöret i en gryta. Bryn kycklingbitarna runtom och lägg i lök och morötter.
  3. Under tiden, koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Häll buljong och tomater på kycklingen, salta, peppra och tillsätt dragon. Lägg på lock och sjud tills kycklingen är färdig, ca 20 minuter. Servera potatis eller ris till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor kyckling
  • 1 gul lök
  • 4 morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk tomater (à 400 g)
  • salt och peppar
  • 2 tsk torkad dragon
  • ris eller potatis till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?