Kycklinggryta med banan och rostad kokos

Kycklinggryta med banan och rostad kokos är en exotisk och mättande middagsrätt. Curry och purjolök tillför också god smak i grytan. Servera gärna med ris eller couscous.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Ingredienser
4 portioner
700 g kycklinglårfilé
20 cm purjolök
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 liten burk majskorn (à 150 g)
2 msk kycklingfond
ca 4 dl vatten
3 msk majsstärkelse ljus redning
3 - 3 1/2 msk lätt crème fraiche
1 banan
3 msk kokos
fullkornsris eller fullkornscouscous till servering
Gör så här
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett22 g
Kommentarer
2 stLite för tam smak, mer curry hade behövts. Om jag skulle laga det en gång till skulle jag krydda häftigare. Fick icke godkänt av 7-årig dotter som inte ville smaka grönsakerna men bananen och riset tyckte hon smakade ganska gott, kycklingköttet gott. Det blev mycket sås så coucous hade passat bättre till.
Kerstin
Mycket gott och enkelt samt uppskattat av hela familjen. Blir bra i matlådan också.
Marie