Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kycklinggryta med bacon, steklök och senap

Ett underbart recept på krämig och smakrik kycklinggryta med bacon, steklök och senap. Du gör grytan av bland annat kycklingfilé, jordärtskockor, bacon, senap och grädde. Servera den mumsiga grytan med matvete.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i 2 cm tärningar. Skala lök och jordärtskockor. Skär jordärtskockorna i centimeterstora bitar.
  2. Stek bacontärningarna i en djup stekpanna, lägg i kyckling, lök och jordärtskockor och låt det brynas tillsammans med baconet i baconfettet. Tillsätt senap och fräs med den i 1/2 minut. Tillsätt matlagningsgrädden och koka sakta i 8-10 minuter. Red ev. av med majsstärkelse utblandat med lite vatten, smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera kycklinggrytan med matvete och spenatsallad.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g steklök
  • 250 g jordärtskockor eller palsternacka
  • 140 g tärnad bacon
  • 3 msk dijonsenap
  • 4 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och svartpeppar
  • 4 portioner matvete
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer