Kycklinggryta med bacon

66
15
Kycklinggryta med bacon

Gryta är enkel mat att laga och med kyckling i går det också snabbt att få allt på bordet. Smakerna som gör denna gryta fenomenalt mustig och god kommer från kombinationen av bacon, lagerblad, timjan och svamp bland annat. Med vin i buljongen blir kycklinggrytan laddad med extra kärlek.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Kycklinggryta med bacon

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
140 g bacon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
3 lagerblad
1 tsk timjan
3 dl rött matlagningsvin
1 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask persilja (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Eva

2022-08-06

Inget för oss.

Raija

2022-03-18

Grytan var god, men färglös. Nästa gång kommer jag tillsätta gul och röd paprika.

Anders

2021-11-13

Använde riktigt vin och serverade med ugnstekta rotsaker istället. Supergott.

Näringsvärde per portion

Energi 2320 KJ / 553 kCal
Fett 197 g
Kolhydrater 536 g
Protein 341 g
Läs mer om näringsvärden