Kycklinggratäng oriental | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinggratäng oriental

Orientaliskt kryddat ris skapar en mustig och läcker gratäng tillsammans med kyckling, spenat, grädde och vegetarisk pytt. Servera gärna med en blandsallad och färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina blomkålen och låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Ris: Skala och hacka löken.
  4. Koka upp lök, ris, sju kryddor och vatten och låt sjuda under lock 5 minuter.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, sambal oelek och salt.
  6. Fyllning: Blanda kyckling, pytt, blomkål, spenat och salt i en bunke.
  7. Häll riset i en ugnssäker form. Lägg på kyckling- och grönsaksblandningen och häll över äggstanningen.
  8. Sätt in formen mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 1 timme och 15 minuter. Täck ev. formen med aluminiumfolie när gratängen har fått fin färg.
  9. Till servering: Servera med sallad och solroskärnor.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktsofri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria erstättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 1 gul lök
  • 2 1/2 dl basmatiris
  • 2 tsk sju kryddor
  • 2 1/2 dl vatten
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 3 dl vispgrädde (40%)
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 200 g stekt & skivad kyckling
  • 500 g färsk vegetarisk pytt
  • 300 g fryst blomkål
  • 65 g babyspenat
  • 3 krm salt
Till servering
  • sallad
  • rostade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan