Kycklinggratäng oriental
Orientaliskt kryddat ris skapar en mustig och läcker gratäng tillsammans med kyckling, spenat, grädde och vegetarisk pytt. Servera gärna med en blandsallad och färskt bröd.
Ingredienser
4 portioner
Ris
1 gul lök
2 1/2 dl basmatiris
2 tsk sju kryddor
2 1/2 dl vatten
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk (3%)
3 dl vispgrädde (40%)
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Fyllning
200 g stekt & skivad kyckling
500 g färsk vegetarisk pytt
300 g fryst blomkål
65 g babyspenat
3 krm salt
Till servering
sallad
rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
God gratäng med lite orientalisk smak! Jag kokade riset i 15 min (till al dente), därefter behövde jag bara 30 min i ugnen (recept för 2 pers).
Ingrid
2020-08-27