Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Att göra en gratäng behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Den här lättlagade varianten med kyckling har fått smak av såväl dijonsenap som basilika. Vill du inte äta pasta till så är ris ett utmärkt alternativ.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Bryn kycklingfiléerna runtom i oljan så att de får en fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Skiva tomaten tunt och lägg på kycklingfiléerna. Strö över basilikan. Rör ut dijonsenapen med grädden och pressa i vitlöken. Häll det över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera tagliatellen till gratängen.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tomat
  • 3 msk hackad basilika
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 port pasta tagliatelle
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2461 kJ / 589 kCal