Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

27
14
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Att göra en gratäng behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Den här lättlagade varianten med kyckling har fått smak av såväl dijonsenap som basilika. Vill du inte äta pasta till så är ris ett utmärkt alternativ.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
1 tomat
3 msk hackad basilika
3 msk dijonsenap
2 1/2 dl mellangrädde
2 vitlöksklyftor
4 port pasta tagliatelle

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Sven

2020-10-12

15 minuter i ugnen för filéerna är alldeles för kort tid. Debatten inte genomstekta, barna blev förskräckta över det råa kycklingköttet. Min fru sa att var och en vet att kyckling behöver mycket mer tid än 15 minuter. Men vad vet jag, jag följde receptet.

Emma

2020-04-06

Tyvärr alldeles för starkt för våran familj

Börje

2013-01-10

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2461 KJ / 589 kCal
Fett 20.3 g
Kolhydrater 54.4 g
Protein 44.9 g
Läs mer om näringsvärden