Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Att göra en gratäng behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Den här lättlagade varianten med kyckling har fått smak av såväl dijonsenap som basilika. Vill du inte äta pasta till så är ris ett utmärkt alternativ.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
1 tomat
3 msk hackad basilika
3 msk dijonsenap
2 1/2 dl mellangrädde
2 vitlöksklyftor
4 port pasta tagliatelle
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2461 KJ / 589 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater54.4 g
Protein44.9 g
Kommentarer
15 minuter i ugnen för filéerna är alldeles för kort tid. Debatten inte genomstekta, barna blev förskräckta över det råa kycklingköttet. Min fru sa att var och en vet att kyckling behöver mycket mer tid än 15 minuter. Men vad vet jag, jag följde receptet.
Sven
2020-10-12Tyvärr alldeles för starkt för våran familj
Emma
2020-04-06Jättegott!
Börje
2013-01-10