Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
15
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Att göra en gratäng behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Den här lättlagade varianten med kyckling har fått smak av såväl dijonsenap som basilika. Vill du inte äta pasta till så är ris ett utmärkt alternativ.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 tomat
3 msk hackad basilika
3 msk dijonsenap
2 1/2 dl mellangrädde
2 vitlöksklyftor
4 port pasta tagliatelle

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god!

Lena

2024-02-18

15 minuter i ugnen för filéerna är alldeles för kort tid. Debatten inte genomstekta, barna blev förskräckta över det råa kycklingköttet. Min fru sa att var och en vet att kyckling behöver mycket mer tid än 15 minuter. Men vad vet jag, jag följde receptet.

Sven

2020-10-12

Tyvärr alldeles för starkt för våran familj

Emma

2020-04-06

Näringsvärde per portion

Energi2461 KJ / 589 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater54.4 g
Protein44.9 g

Testa liknande recept

Falukorvsgryta med äpplen och ärter
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestokyckling
Betyg 3.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och savojgratäng med dijon
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kasslergratäng med ris och banan
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggratäng med purjolök, dijonsenap och ost
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinggryta med bacon, steklök och senap
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga