Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
Att göra en gratäng behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Den här lättlagade varianten med kyckling har fått smak av såväl dijonsenap som basilika. Vill du inte äta pasta till så är ris ett utmärkt alternativ.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 tomat
3 msk hackad basilika
3 msk dijonsenap
2 1/2 dl mellangrädde
2 vitlöksklyftor
4 port pasta tagliatelle
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2461 KJ / 589 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater54.4 g
Protein44.9 g
Kommentarer
Mycket god!
Lena
2024-02-1815 minuter i ugnen för filéerna är alldeles för kort tid. Debatten inte genomstekta, barna blev förskräckta över det råa kycklingköttet. Min fru sa att var och en vet att kyckling behöver mycket mer tid än 15 minuter. Men vad vet jag, jag följde receptet.
Sven
2020-10-12Tyvärr alldeles för starkt för våran familj
Emma
2020-04-06