Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färsk frukt med lime och mynta

Färsk frukt med lime och mynta är en lätt och fräsch efterrätt som passar utmärkt som avslutning på en ståtlig middag. Kan även serveras som ett annorlunda och läskande fruktsnacks mitt på dagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla eller mixa mynta, limeskal och socker fint. Tillsätt limejuice så att sockret löser sig.
  2. Skala, kärna ur och skär mango och melon i bitar. Skala, skär bort rotstocken och skär ananasen i bitar.
  3. Blanda frukten med myntasåsen. Låt stå och dra i rumstemperatur ca 1 timme. Servera gärna med något av tillbehören.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga tillbehör serveras.

Tips

De vuxna kan, om de vill, tillsätta lite rom i marinaden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 myntablad
  • finrivet skal och färskpressad juice av 2 lime
  • 2 msk rör-/ råsocker
  • 1 mango
  • 1/2 melon t ex galia eller cantaloupe
  • 1/2 färsk ananas
  • ev glass, sorbet eller matyoghurt som tillbehör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?