Kycklingfiléer i kokossås med couscous och frästa grönsaker

Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Kycklingfiléer i kokossås med couscous och frästa grönsaker

Ett fantastiskt smarrigt kycklingrecept med orientaliska smaker. Kokossåsen med lime, vitlök och chili är gudomlig. Kokoskycklingen serveras med couscous och frästa grönsaker.

Kycklingfiléer i kokossås med couscous och frästa grönsaker

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olja
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
1 lime
färsk koriander

Couscous

3 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
3 dl couscous

Frästa grönsaker

1 purjolök
1 röd paprika
1 msk olja
1 1/2 dl majs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

00:02:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Så himla gott!! Gick hem för barnen också

    Madeleine

  • T

    Jan

  • Verkligen gott! Går snabbt att laga och smakar ljuvligt. Tillsatte lite garam masala, paprikapulver och kokosflingor i såsen med gott resultat!

    Bryn

  • KANONGOTT! Vi tog dock en chili till för att få det hela lite starkare.

    Fredrik

  • Verkligen supergott! Gjorde enligt receptet men hade i en matsked honung i kycklingen som balanserade upp sötman lite. Väldigt enkelt, bra att bjuda på.

    Sahra

  • Kanongott... verkligen något som jag ska laga igen. Har aldrig använt cocosmjölk förr. Men det var en hit!

    Emelie

  • Supergott! Hade inte chili hemma utan använde sweet chilli sås, det blev jätte bra. Upskattat som bjudmat

    Snezana

  • byt ut couscousen mot quinoa gryn om det finns glutenintolerans i hushållet det blir minst lika gott.

    Anna

  • Mycket gott och så lättlagat! Gjorde lite ändringar i receptet då vi inte hade alla ingredienser hemma. Använde matvete istället för couscous, vilket var något nytt för mig, mycket gott. Precis som Emma använde vi även färdiga wokgrönsaker men drygade ut dessa med rotselleri och rödkål. Var försiktig med chilin bara! Det var starkt och gott men på gränsen till för hett.

    Jenny

  • En jättegod maträtt som dessutom var mycket enkel att tilllaga. Trodde att den skulle vara starkare i smaken men var supergod! Gjorde dock några ändringar för att passa oss bättre. Tillsatte curry som extra krydda och istället för frästa grönsaker använde vi färdiga wokgrönsaker och så åt vi ris till då vi inte är så förtjusta i couscous. Vi hoppade även över garnerningen. Testa detta recept!

    Emma

Testa liknande recept

  • Majssoppa med sweet chili
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscoussallad med kalkon
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korv- och majsgryta med couscous
    Betyg 2.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kummin- och korianderpannbiffar
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och majscouscous med korv
    Betyg 3.1 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad