Kycklingfiléer i kokossås med couscous och frästa grönsaker

Ett fantastiskt smarrigt kycklingrecept med orientaliska smaker. Kokossåsen med lime, vitlök och chili är gudomlig. Kokoskycklingen serveras med couscous och frästa grönsaker.

Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olja
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
1 lime
färsk koriander
Couscous
3 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
3 dl couscous
Frästa grönsaker
1 purjolök
1 röd paprika
1 msk olja
1 1/2 dl majs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
00:02:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stSå himla gott!! Gick hem för barnen också
Madeleine
T
Jan
Verkligen gott! Går snabbt att laga och smakar ljuvligt. Tillsatte lite garam masala, paprikapulver och kokosflingor i såsen med gott resultat!
Bryn
KANONGOTT! Vi tog dock en chili till för att få det hela lite starkare.
Fredrik
Verkligen supergott! Gjorde enligt receptet men hade i en matsked honung i kycklingen som balanserade upp sötman lite. Väldigt enkelt, bra att bjuda på.
Sahra
Kanongott... verkligen något som jag ska laga igen. Har aldrig använt cocosmjölk förr. Men det var en hit!
Emelie
Supergott! Hade inte chili hemma utan använde sweet chilli sås, det blev jätte bra. Upskattat som bjudmat
Snezana
byt ut couscousen mot quinoa gryn om det finns glutenintolerans i hushållet det blir minst lika gott.
Anna
Mycket gott och så lättlagat! Gjorde lite ändringar i receptet då vi inte hade alla ingredienser hemma. Använde matvete istället för couscous, vilket var något nytt för mig, mycket gott. Precis som Emma använde vi även färdiga wokgrönsaker men drygade ut dessa med rotselleri och rödkål. Var försiktig med chilin bara! Det var starkt och gott men på gränsen till för hett.
Jenny
En jättegod maträtt som dessutom var mycket enkel att tilllaga. Trodde att den skulle vara starkare i smaken men var supergod! Gjorde dock några ändringar för att passa oss bättre. Tillsatte curry som extra krydda och istället för frästa grönsaker använde vi färdiga wokgrönsaker och så åt vi ris till då vi inte är så förtjusta i couscous. Vi hoppade även över garnerningen. Testa detta recept!
Emma