Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfiléer i apelsinsås

Bedårande kycklingfiléer i en spännande sås med smak av syrlig apelsinjuice och kanel. Kycklingen i apelsinsås är god att servera till ris, isbergssallad och majs. En maträtt uppskattad av både stora och små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem sakta i en gryta i olivolja tills de får lite färg på båda sidorna. Ta upp filéerna.
  2. Blanda majsstärkelse med lite av apelsinjuicen till en slät redning. Rör ned resten av juicen.
  3. Häll blandningen i grytan, lägg i kanelstången och rör om tills såsen tjocknar. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 15 minuter.
  4. Skala apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor av apelsinerna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor och dela dem på hälften. Lägg allt i grytan och låt det bli varmt.
  5. Servera grytan med ris, strimlad isbergssallad och majs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk majsstärkelse
  • 4 dl apelsinjuice
  • 1 kanelstång
  • 3 apelsiner
  • 1 liten zucchini
Till servering
  • ris
  • isbergssallad
  • majs
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer