Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinglögg

Apelsinglögg är en varm och samtidigt läskande drink. Värm varsamt apelsinjuice, äppeljuice och apelsiner tillsammans med honung, kanelstång, kardemumma och nyriven ingefära. Spetsa med vodka och servera i fina glas med apelsinskivor på kanten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda apelsinjuice, äppeljuice, apelsiner i skivor, honung, kanelstång, lätt stötta kardemummakärnor och färskriven ingefära i en kastrull.
  2. Värm försiktigt under omrörning tills honungen är upplöst. Låt sjuda i 10-15 minuter.
  3. Sila av apelsinskivorna. Tillsätt ev vodka.
  4. Servera varm med en apelsinskiva i varje glas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl apelsinjuice
  • 3 dl äppeljuice
  • 2 apelsiner i skivor
  • 3 msk honung
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk lätt stötta kardemummakärnor
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • ev 1 dl vodka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?