Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt

Stekta kycklingfiléer med smak av honung serverar du här med ugnslagade rotfrukter i syrlig marinad. Kycklingen och rotfrukterna läggs på tallriken tillsammans med en klick mild matyoghurt och sky från kycklingen och marinaden.
 Ett recept från: 
Buffé nr 10, 2010

Ingredienser
4 portioner
Marinad
1/2 dl fryst, hackad persilja
1  stor pressad vitlöksklyfta
1/2  urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 tsk spiskummin
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Rotfrukter
1  liten kålrot (à 300 g)
400 g morötter
600 g potatis
1 msk olivolja
3/4 tsk salt
Kyckling
500 g frysta kycklingfiléer
1 msk olja
1 1/2 msk honung
1 1/2 msk rödvinsvinäger
 salt
 peppar
Till servering
1 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
00:25:00
00:03:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer