Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt

Stekta kycklingfiléer med smak av honung serverar du här med ugnslagade rotfrukter i syrlig marinad. Kycklingen och rotfrukterna läggs på tallriken tillsammans med en klick mild matyoghurt och sky från kycklingen och marinaden.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Ingredienser
4 portioner
Marinad
1/2 dl fryst, hackad persilja
1 stor pressad vitlöksklyfta
1/2 urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 tsk spiskummin
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Rotfrukter
1 liten kålrot (à 300 g)
400 g morötter
600 g potatis
1 msk olivolja
3/4 tsk salt
Kyckling
500 g frysta kycklingfiléer
1 msk olja
1 1/2 msk honung
1 1/2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
Till servering
1 dl matyoghurt (10 %)
För alla
Fri från gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktos fri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer