Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt

Stekta kycklingfiléer med smak av honung serverar du här med ugnslagade rotfrukter i syrlig marinad. Kycklingen och rotfrukterna läggs på tallriken tillsammans med en klick mild matyoghurt och sky från kycklingen och marinaden.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina frysta kycklingfiléer.
  2. Marinad: Blanda fryst, hackad persilja, pressad vitlöksklyfta, urkärnad och finhackad chilifrukt, spiskummin, rödvinsvinäger och olivolja i en skål.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Rotfrukter: Skala och skär kålrot, morötter och potatis i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Blanda rotfrukterna med olivolja. Krydda med salt. Ställ in i ugnen ca 25 minuter, rör om efter halva tiden.
  5. Ta ut rotfrukterna och blanda försiktigt med marinaden.
  6. Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem ca 3 minuter per sida i olivolja. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock ca 5 minuter, tills kycklingen är klar. Ringla över honung och rödvinsvinäger.
  7. Servera kycklingen med skyn samt rotfrukter och matyoghurt.

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktos fri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 1/2 dl fryst, hackad persilja
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Rotfrukter
  • 1 liten kålrot (à 300 g)
  • 400 g morötter
  • 600 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 3/4 tsk salt
Kyckling
  • 500 g frysta kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info