Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt

Stekta kycklingfiléer med smak av honung serverar du här med ugnslagade rotfrukter i syrlig marinad. Kycklingen och rotfrukterna läggs på tallriken tillsammans med en klick mild matyoghurt och sky från kycklingen och marinaden.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1/2 dl  fryst, hackad persilja
1   stor pressad vitlöksklyfta
1/2   urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 tsk  spiskummin
1 msk  rödvinsvinäger
1 msk  olivolja

Rotfrukter

1   liten kålrot (à 300 g)
400 g  morötter
600 g  potatis
1 msk  olivolja
3/4 tsk  salt

Kyckling

500 g  frysta kycklingfiléer
1 msk  olja
1 1/2 msk  honung
1 1/2 msk  rödvinsvinäger
salt och peppar

Till servering

1 dl  matyoghurt (10 %)

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktos fri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Brynt kålrot med lönnsirap och chili
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilipicklade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga