Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt
Stekta kycklingfiléer med smak av honung serverar du här med ugnslagade rotfrukter i syrlig marinad. Kycklingen och rotfrukterna läggs på tallriken tillsammans med en klick mild matyoghurt och sky från kycklingen och marinaden.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
Marinad
1/2 dl fryst, hackad persilja
1 stor pressad vitlöksklyfta
1/2 urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 tsk spiskummin
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Rotfrukter
1 liten kålrot (à 300 g)
400 g morötter
600 g potatis
1 msk olivolja
3/4 tsk salt
Kyckling
500 g frysta kycklingfiléer
1 msk olja
1 1/2 msk honung
1 1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Till servering
1 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer