Kycklingfilé med persiljetäcke

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
12
Kycklingfilé med persiljetäcke

Krämig kycklingfilé med persiljetäcke är en lättlagad rätt som uppskattas av alla åldrar. Kycklingen med härligt täcke av crème fraiche, skinka, ost och persilja tillagas i ugn. Serveras med ris på franskt vis!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Kycklingfilé med persiljetäcke

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lätt crème fraiche
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk peppar

Franskt ris

9 dl avorioris
1 4/5 l vatten
6 lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Min nya favorit. Och bli det över går det bra att frysa. Lika gott.

Christina

2021-10-10

Jättegott! Och bra om man ska göra till många gäster. Jag har pressad potatis istället för ris. Rekommenderas.

Janna

2021-01-05

Så god och enkel kalasmat! Enkel att förbereda och gick snabbt att laga. Körde tärnad bacon istället för skinkan med lyckat resultat. Gjorde 2/3 av recepter och var perfekt till 5 personer som inte "petar" i maten. Hade enkel grönsallad till det rätt mäktiga riset. Kommer vi garanterat att göra igen.

Åsa

2011-03-17

Testa liknande recept

Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål
Betyg 4.5 av 5.
101 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med pastapesto och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Dillstekt kyckling med sallad och syrlig honungsdressing
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling couscous med mandelyoghurt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga