Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingfilé med persiljetäcke

Krämig kycklingfilé med persiljetäcke är en lättlagad rätt som uppskattas av alla åldrar. Kycklingen med härligt täcke av crème fraiche, skinka, ost och persilja tillagas i ugn. Serveras med ris på franskt vis!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke. Bre röran ovanpå kycklingen.
  4. Franskt ris: Koka avorioris i vatten tillsammans med lagerblad, torkad timjan eller rosmarin samt salt på svag värme under lock i 20-25 minuter.
  5. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar. Servera med franskt ris alternativt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Tips

Förvara ev kycklingen i kylskåp till nästa dag och värm i 100°C ca 30 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg kycklingbröstfilé
  • 300 g rökt skinka (bit)
  • 200 g stark ost (t ex västerbotten)
  • 4 dl finhackad persilja
  • 10 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk peppar
Franskt ris
  • 9 dl avorioris
  • 1,8 l vatten
  • 6 lagerblad
  • 1 msk torkad timjan eller rosmarin
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?