Kycklingfilé med persiljetäcke

13
12
Kycklingfilé med persiljetäcke

Krämig kycklingfilé med persiljetäcke är en lättlagad rätt som uppskattas av alla åldrar. Kycklingen med härligt täcke av crème fraiche, skinka, ost och persilja tillagas i ugn. Serveras med ris på franskt vis!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Kycklingfilé med persiljetäcke

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lätt crème fraiche
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk peppar

Franskt ris

9 dl avorioris
1 4/5 l vatten
6 lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Förvara ev kycklingen i kylskåp till nästa dag och värm i 100°C ca 30 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Christina

2021-10-10

Min nya favorit. Och bli det över går det bra att frysa. Lika gott.

Janna

2021-01-05

Jättegott! Och bra om man ska göra till många gäster. Jag har pressad potatis istället för ris. Rekommenderas.

Åsa

2011-03-17

Så god och enkel kalasmat! Enkel att förbereda och gick snabbt att laga. Körde tärnad bacon istället för skinkan med lyckat resultat. Gjorde 2/3 av recepter och var perfekt till 5 personer som inte "petar" i maten. Hade enkel grönsallad till det rätt mäktiga riset. Kommer vi garanterat att göra igen.