Kycklingfilé med persiljetäcke
Krämig kycklingfilé med persiljetäcke är en lättlagad rätt som uppskattas av alla åldrar. Kycklingen med härligt täcke av crème fraiche, skinka, ost och persilja tillagas i ugn. Serveras med ris på franskt vis!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lätt crème fraiche
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk peppar
Franskt ris
9 dl avorioris
1 4/5 l vatten
6 lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Min nya favorit. Och bli det över går det bra att frysa. Lika gott.
Christina
2021-10-10Jättegott! Och bra om man ska göra till många gäster. Jag har pressad potatis istället för ris. Rekommenderas.
Janna
2021-01-05Så god och enkel kalasmat! Enkel att förbereda och gick snabbt att laga. Körde tärnad bacon istället för skinkan med lyckat resultat. Gjorde 2/3 av recepter och var perfekt till 5 personer som inte "petar" i maten. Hade enkel grönsallad till det rätt mäktiga riset. Kommer vi garanterat att göra igen.
Åsa
2011-03-17