Kycklingfilé med persiljetäcke

Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Kycklingfilé med persiljetäcke

Krämig kycklingfilé med persiljetäcke är en lättlagad rätt som uppskattas av alla åldrar. Kycklingen med härligt täcke av crème fraiche, skinka, ost och persilja tillagas i ugn. Serveras med ris på franskt vis!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Kycklingfilé med persiljetäcke

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lätt crème fraiche
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk peppar

Franskt ris

9 dl avorioris
1 4/5 l vatten
6 lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt

Gör så här

00:20:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Min nya favorit. Och bli det över går det bra att frysa. Lika gott.

    Christina

  • Jättegott! Och bra om man ska göra till många gäster. Jag har pressad potatis istället för ris. Rekommenderas.

    Janna

  • Så god och enkel kalasmat! Enkel att förbereda och gick snabbt att laga. Körde tärnad bacon istället för skinkan med lyckat resultat. Gjorde 2/3 av recepter och var perfekt till 5 personer som inte "petar" i maten. Hade enkel grönsallad till det rätt mäktiga riset. Kommer vi garanterat att göra igen.

    Åsa

Testa liknande recept

  • Kyckling med pastapesto och mozzarella
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kyckling couscous med mandelyoghurt
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamprisotto med Västerbottensost
    Betyg 2.9 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad