Kycklingfilé med persiljetäcke

Krämig kycklingfilé med persiljetäcke är en lättlagad rätt som uppskattas av alla åldrar. Kycklingen med härligt täcke av crème fraiche, skinka, ost och persilja tillagas i ugn. Serveras med ris på franskt vis!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lätt crème fraiche
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk peppar
Franskt ris
9 dl avorioris
1 4/5 l vatten
6 lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt
Gör så här
00:20:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stMin nya favorit. Och bli det över går det bra att frysa. Lika gott.
Christina
Jättegott! Och bra om man ska göra till många gäster. Jag har pressad potatis istället för ris. Rekommenderas.
Janna
Så god och enkel kalasmat! Enkel att förbereda och gick snabbt att laga. Körde tärnad bacon istället för skinkan med lyckat resultat. Gjorde 2/3 av recepter och var perfekt till 5 personer som inte "petar" i maten. Hade enkel grönsallad till det rätt mäktiga riset. Kommer vi garanterat att göra igen.
Åsa