Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingspett marinerat i honung

Dessa kycklingspett med ananas som du marinerar i honungsmarinad ger dig en ljuvligt söt smak. Med både ananasen och honungsmarinaden som skänker sötma till bitarna av marinerat kycklingkött kan du här servera grillspett med solsken!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i bitar, ca 1 1/2 cm. Häll marinaden över och blanda. Låt marinera i ca 1 timme.
  2. Skala ananasen och skär den i lika stora bitar som kycklingen. Varva kyckling och ananas på blötlagda träspett.
  3. Grilla spetten på en het grill ett par minuter på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Servera gärna till Marinerad fläskkarré.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 700 g kycklingfilé
  • 1 1/2 dl grillmarinad med honung
  • 1 ananas
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB