Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème

17
4
Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème

Kycklingfärs är en otroligt mör och välsmakande färs som passar utmärkt i en sås! Aubergine, rödlök, vitlök och soltorkade tomater håller färsen sällskap, och som grädden på moset serveras detta ihop med färsk basilika. Smaklig pasta önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème

Ingredienser

4 portioner
1
aubergine (à ca 300 g)
1/2
rödlök
2 msk
olja
500 g
kycklingfärs
-
salt
-
peppar
1 tsk
oregano
1
vitlöksklyfta
4
port pasta (gärna farfalle)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
1/2 dl
soltorkad tomat crème
1/2
förp färsk basilika (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

För lite extra hetta, krydda med 1/2 tsk sambal oelek (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Paulina

2021-01-13

Helt ok! Men man behöver verkligen krydda extremt mkt för o få nå smak öhv! Barnen älskade denna rätt!

Christina

2020-11-20

Alla inklusive barn åt med god aptit! Kryddade lite extra, var gott till kycklingfärs.

Tina

2020-11-18

Smakade absolut ingenting. Inte gott med kycklingfärs.

Näringsvärde per portion

Energi 2795 KJ / 667 kCal
Fett 28 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept