Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème
Kycklingfärs är en otroligt mör och välsmakande färs som passar utmärkt i en sås! Aubergine, rödlök, vitlök och creme på soltorkade tomater eller tomatpesto håller färsen sällskap, och som grädden på moset smaksätts såsen med färsk basilika. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2024
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 rödlök
2 msk olja
500 g kycklingfärs
salt
peppar
1 tsk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna farfalle)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl tomatpesto eller crème soltorkade tomater
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2944 KJ / 702 kCal
Fett26 g
Salt1.4 g
Kolhydrater70 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Efter att ha läst kommentarerna, kryddade jag extra. Det blev gott då! En hel rödlök också i istället för halv hade jag. Samt mer vitlök i, tog 3st. Jag kryddade aubergine med rödlöken när de skulle stekas tillsammans, det skulle varit ganska smaklöst annars. Tog salt, peppar, oregano och lite oystersås. Men ta de kryddor som du själv gillar. Kunde ha kryddat ännu mer, men ändå godkänt! Tog också extra pesto i. Brukar inte äta aubergine fast jag gillar det, så kul att få idéer hur man kan laga med det. Aubergine tillsammans med färs och pasta blev bra! Godaste rätten enligt mig från veckas matkasse, om man kryddar extra som jag gjorde.
Anna
2024-11-25Jag brukar tycka att de flesta recepten i matkassarna är okej men detta vill jag aldrig laga igen, helt smaklöst trots extra kryddor.
Annelie
2024-11-18Smakade ingenting. Försökte med extra pesto men ändå tråkig i smaken
Maria
2024-11-17