UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème

Kycklingfärs är en otroligt mör och välsmakande färs som passar utmärkt i en sås! Aubergine, rödlök, vitlök och soltorkade tomater håller färsen sällskap, och som grädden på moset serveras detta ihop med färsk basilika. Smaklig pasta önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär auberginen i tärningar och skala och skiva löken. Stek grönsakerna i hälften av oljan i en stekpanna eller gryta. Lyft upp på en tallrik.
  3. Bryn färsen i resten av oljan i pannan.  Krydda med salt, peppar och oregano och pressa i vitlöken. Häll tillbaka aubergine och lök i pannan.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och rör ner i färsen. Rör i tomatcrèmen. Låt sjuda några minuter under omrörning. Hacka basilikan och vänd ner.
  6. Servera såsen med pastan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

För lite extra hetta, krydda med 1/2 tsk sambal oelek (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk olja
  • 500 g kycklingfärs
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 port pasta (gärna farfalle)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl soltorkad tomat crème
  • 1/2 förp färsk basilika (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2795 kJ / 667 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept