Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème
Kycklingfärs är en otroligt mör och välsmakande färs som passar utmärkt i en sås! Aubergine, rödlök, vitlök och creme på soltorkade tomater eller tomatpesto håller färsen sällskap, och som grädden på moset smaksätts såsen med färsk basilika. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2024
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 rödlök
2 msk olja
500 g kycklingfärs
salt
peppar
1 tsk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna farfalle)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl tomatpesto eller crème soltorkade tomater
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2944 KJ / 702 kCal
Fett26 g
Salt1.4 g
Kolhydrater70 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr ett bottennapp. Smakade ingenting, fick krydda upp med allt jag hade hemma för att få det ätbart.
Pierre
2024-08-23Smaklöst. Tog creme fraiche med feta och soltorkad tomat, sambal. Auberginen var ju bara med som utfyllnad. Nä, inget jag gör igen
Ann-charlotte
2024-07-04Var är recept på tomatcremen?
Mirjam
2023-01-16Hej Mirjam! I detta recept har vi använt en färdig soltorkad tomatcrème. Fråga din ICA-handlare om de kan ta in den i sortiment om du inte hittar den på hyllan. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-17