Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème

Kycklingfärs är en otroligt mör och välsmakande färs som passar utmärkt i en sås! Aubergine, rödlök, vitlök och soltorkade tomater håller färsen sällskap, och som grädden på moset serveras detta ihop med färsk basilika. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 rödlök
2 msk olja
500 g kycklingfärs
salt
peppar
1 tsk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna farfalle)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl crème soltorkade tomater
250 g snackgurka
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
För lite extra hetta, krydda med 1/2 tsk sambal oelek (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2795 KJ / 667 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var är recept på tomatcremen?
Mirjam
2023-01-16Hej Mirjam! I detta recept har vi använt en färdig soltorkad tomatcrème. Fråga din ICA-handlare om de kan ta in den i sortiment om du inte hittar den på hyllan. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-17En favorit för hela familjen. Brukar krydda lite med chili.
Alen
2023-01-06Jättegod! Jag gillar inte aubergin och har inte ätit det på 20 år. Så den här veckan var det dags för mig att testa något jag var skeptisk inför – till skillnad från barnen som gör det hela tiden. Jag blev glatt överraskad. Aubergin i denna blandning smakade riktigt bra. Ljuvliga dofter av vitlök, basilika och oregano.
Anna
2022-12-01