Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbollar

En utmärkt rolig variant på kycklingrätt. Kycklingbollarna är fabulöst goda och har smaker från bland annat lök och rosmarin. Förträffliga att servera som tilltugg, på buffén eller ta med sig på picknicken.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i grova bitar och mixa i omgångar i en matberedare till en färs. Häll över i en skål. Knäck i ägget och blanda i grädden samt ströbrödet till en slät massa.
  2. Tillsätt den rivna löken och citronskalet samt rosmarin, salt och peppar. Fukta händerna lätt och forma köttbullar av färsen.
  3. Hetta upp en stekpanna och låt lite av smöret bli lätt brynt. Stek bullarna, några i taget. Sänk värmen till medelvärme och se till att de blir genomstekta. Stek bullarna i matfettet i omgångar i stekpannan.
  4. Låt svalna och stick en kvist färsk rosmarin i varje bulle. De går utmärkt att äta kalla.

Ingredienser

Portioner: 30
  • 1 1/2 kg kycklingfilé
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 riven gul lök
  • rivet skal från 1 citron
  • 3 msk färsk hackad rosmarin (3 msk färsk motsvarar ca 2-3 tsk torkad)
  • 1 msk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan