Kycklingbitar med parmesan

13
3
Kycklingbitar med parmesan

Delikata kycklingbitar med parmesan. Smaklig och god panering med örtkryddor och riven parmesan. En delikat dip med lime, vitlök och soltorkade tomater blandas i crème fraiche med chilismak. En fullkomligt idealisk måltid med ris till.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Kycklingbitar med parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 stora kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk salt
1 - 2 ägg
2 dl ströbröd
1 dl finriven parmesan
1 msk torkade örtkryddor t ex basilika, oregano
smör och olja till stekning

Dipp

2 dl crème fraiche (med paprika- och chilismak)
1/2 - 1 lime
3 strimlade soltorkad tomat
1 pressad vitlöksklyfta
finhackad basilika

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Cecilia

2016-03-06

Jättegott! Serverade dessa tillsammans med lite annat "småplock", såsom ostar, parma m.m. Vi hade creme fraiche smaksatt med soltorkad tomat och fetaost som dipp. Hade nog varit gott med en ostdipp också.

Hanna

2013-07-29

En favorit här. Lite pilligt att göra men värt besväret.

Carina

2003-03-08

Jättegott som lite alternativ förrätt till fördrink tex. Barnen älskade det!