Kycklingbitar med parmesan

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
3
Kycklingbitar med parmesan

Delikata kycklingbitar med parmesan. Smaklig och god panering med örtkryddor och riven parmesan. En delikat dip med lime, vitlök och soltorkade tomater blandas i crème fraiche med chilismak. En fullkomligt idealisk måltid med ris till.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Kycklingbitar med parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 stora kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk salt
1 - 2 ägg
2 dl ströbröd
1 dl finriven parmesan
1 msk torkade örtkryddor t ex basilika, oregano
smör och olja till stekning

Dipp

2 dl crème fraiche (med paprika- och chilismak)
1/2 - 1 lime
3 strimlade soltorkad tomat
1 pressad vitlöksklyfta
finhackad basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Serverade dessa tillsammans med lite annat "småplock", såsom ostar, parma m.m. Vi hade creme fraiche smaksatt med soltorkad tomat och fetaost som dipp. Hade nog varit gott med en ostdipp också.

Cecilia

2016-03-06

En favorit här. Lite pilligt att göra men värt besväret.

Hanna

2013-07-29

Jättegott som lite alternativ förrätt till fördrink tex. Barnen älskade det!

Carina

2003-03-08

Testa liknande recept

Limedoftande fiskspett
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sommarsill under medelhavstäcke
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Örtbakade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med basilika och sardeller på squash
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga