Kycklingbitar med parmesan
Delikata kycklingbitar med parmesan. Smaklig och god panering med örtkryddor och riven parmesan. En delikat dip med lime, vitlök och soltorkade tomater blandas i crème fraiche med chilismak. En fullkomligt idealisk måltid med ris till.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 stora kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk salt
1 - 2 ägg
2 dl ströbröd
1 dl finriven parmesan
1 msk torkade örtkryddor t ex basilika, oregano
smör och olja till stekning
Dipp
2 dl crème fraiche (med paprika- och chilismak)
1/2 - 1 lime
3 strimlade soltorkad tomat
1 pressad vitlöksklyfta
finhackad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Serverade dessa tillsammans med lite annat "småplock", såsom ostar, parma m.m. Vi hade creme fraiche smaksatt med soltorkad tomat och fetaost som dipp. Hade nog varit gott med en ostdipp också.
Cecilia
2016-03-06En favorit här. Lite pilligt att göra men värt besväret.
Hanna
2013-07-29Jättegott som lite alternativ förrätt till fördrink tex. Barnen älskade det!
Carina
2003-03-08