Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingbitar med parmesan

Delikata kycklingbitar med parmesan. Smaklig och god panering med örtkryddor och riven parmesan. En delikat dip med lime, vitlök och soltorkade tomater blandas i crème fraiche med chilismak. En fullkomligt idealisk måltid med ris till.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär stora kycklingfiléer i tunna skivor (frysta filéer som har tinat lite är lättast att skära så det blir riktigt tunna skivor).
  2. Vänd skivorna i en panering av vetemjöl, citronpeppar och salt. Doppa i uppvispat ägg.
  3. Avsluta med att vända skivorna i en blandning av ströbröd, finriven parmesan och torkade örtkryddor.
  4. Hetta upp rejält med olivolja och smör i en stekpanna. Stek skivorna gyllene.
  5. Dipp: Servera med en dipp av crème fraiche med paprika-/chilismak, saft och skal från lime, soltorkade tomater och pressad vitlök. Rör i rejält med finhackad basilika.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 msk torkade örtkryddor t ex basilika, oregano
  • smör och olja till stekning
Dipp
  • 2 dl crème fraiche (med paprika- och chilismak)
  • 1 lime
  • 3 strimlade soltorkad tomat
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • finhackad basilika
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info