Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingbiffar med örter

Trivsamma kycklingbiffar med färska örter som du serverar med ris eller kokt potatis och en god sallad. Detta är ett gott recept för dig som är allergisk mot ägg och mjölkprodukter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär filéerna i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med salt, peppar och potatismjöl. Mixa till en färs. Blanda i örterna. Tillsätt äggersättningen (enligt förpackningens anvisningar) och späd med grädden.
  2. Forma smeten till små biffar och stek dem i omgångar ca 4 minuter per sida.
  3. Servera biffarna med ris eller kokt potatis och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 dl hackade örter t ex persilja, timjan, dragon
  • ersättning för 2 äggvitor
  • 1 dl havrebaserad grädde
  • 2 msk olja
Till servering
  • ris eller kokt potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info