Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hallonsufflé

Imponera på dina middagsgäster med en dessert i restaurangklass, minus priset. Med endast hallon, ägg och socker kommer du oväntat långt, både i smak och stil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka hallonen och rör till ett mos. Blanda potatismjölet med lite vatten och rör ner i hallonen. Koka upp under omrörning, dra av från värmen och låt svalna.
  3. Till formarna: Smörj och sockra några ugnssäkra cocotter eller koppar med rak kant, som rymmer ca 1 dl.
  4. Pressa citronen. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Tillsätt citronsaften och sockret lite i taget under vispningen. Vänd ner hälften av äggvitan i hallonkrämen. Vänd försiktigt ner resten av äggvitan. 
  5. Fyll cocotterna med smeten och grädda mitt i ugnen 10-15  minuter. 
  6. Servera genast.

För alla

Fri från gluten
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g frysta hallon
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • ca 1 1/2 msk vatten
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
  • 100 g äggvita (100 g motsvarar ca 3 äggvitor)
  • 1/2 dl strösocker
Till formarna
  • ca 1 msk smör
  • ca 1 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 447 kJ / 107 kCal