Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingben med currypotatis

Kycklingben med currypotatis är ett gott och mättande recept. Kycklingen får en fin smak av soja, ketchup och peppar innan den serveras med den underbara curry- och crème fraiche-smaksatta färskpotatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingbenen på ett ugnssäkert fat. Blanda olja, soja, ketchup, salt och peppar. Pensla benen med blandningen. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min. Kontrollera vid benet att kycklingen är genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  2. Potatis: Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt curryn och låt fräsa med en kort stund.
  3. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt. Låt potatisen rinna av och vänd ner i pannan. Hacka persiljan och strö över potatisen. Servera kycklingbenen med potatisen och en blandad sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 kycklingben
  • 2 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk ketchup
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Potatis
  • 750 g färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 knippa persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?