Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling toronata med grillad aubergine

Denna avancerade kyckling toronata med grillad aubergine är väl värd sin tid. Denna rätt har underbara smaker som passar perfekt ihop. Den möra kycklingen kontrasterar bra mot den lite salta tonfisk- och olivsåsen och den söta auberginen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingen i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det räcker. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock 40-45 min. Låt kallna.
  2. Mixa tonfisk, majonnäs, crème fraiche och ansjovisfiléer i en mixer eller med en mixerstav. Finhacka oliverna och rör ner i tonfiskblandningen.
  3. Skölj och skiva auberginen på längden. Pensla skivorna med oljan. Grilla skivorna i ugnen på 250°C eller i en grillpanna, några min på varje sida.
  4. Bena ur och skiva kycklingen. Servera kycklingen med tonfisksås, aubergine, kapris och bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (à ca 1,2 kg)
  • vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1/2 burk tonfisk (i olja)
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 liten burk ansjovisfiléer (à 55 g)
  • 12 st oliver
  • 1 aubergine
  • 1 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?