Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tonfisk- och tomatsås

Det här receptet på pasta med tonfisk- och tomatsås är en snabblagad, härlig och medelhavsinspirerad rätt med läckra smaker som livar upp vardagen lite. Servera tonfisk- och tomatsåsen med grön bandpasta och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka de gula lökarna och vitlöksklyftorna. Fräs detta i olivolja.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna och hönsbuljongtärningen. Låt koka ihop några minuter.
  3. Tillsätt tonfisken (låt rinna av först). Tillsätt de svarta oliverna, basilikan och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med grön bandpasta och garnera med några basilikablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • ca 15 svarta oliver
  • 1/2 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • grön bandpasta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer