Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gurknudlar med mynta

Gurknudlar med mynta är ett festligt och lite annorlunda tillbehör. Myntan ger gurkan fräsch och pigg smak. Gurknudlar serveras gärna till färsbiffar med vitlökskryddad yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela gurkorna på mitten. Dela dem på längden och kärna ur. Strimla gurkan på längden och ångkoka i 2 minuter.
  2. Strimla mynta och blanda den med gurkan och olivolja. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Passar till färsbiffar med vitlökskryddad yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gurkor
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 210 kJ / 50 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden