Kyckling smokey caribbean med papaya och äpple
Kyckling smokey caribbean är en fräsch och smakfull rätt. Köttet blir utsökt eftersom det får ligga i en marinad med många kryddor, bland annat ingefära, chili och nejlika. Du serverar det grillade på bröd med syrliga papaya- och äpplebitar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
3 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1/2 röd paprika
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk brun farin
1 tsk ingefärspulver
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
4 kycklingbröstfiléer (skinnfria)
Papaya- och äppelsallad
1 medelstor papaya
2 äpplen
juicen av 2 limefrukter
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
4 - 8 skivor gott bröd (t ex lantbröd)
100 g kvarg
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1890 KJ / 450 kCal
Fett9 g
Kommentar
Fantastiskt gott, vid mildare variant minska med ca 1st chilifrukter. Marinaden är super god!
Mikaela
2011-04-19