Kyckling smokey caribbean med papaya och äpple

5
1
Kyckling smokey caribbean med papaya och äpple

Kyckling smokey caribbean är en fräsch och smakfull rätt. Köttet blir utsökt eftersom det får ligga i en marinad med många kryddor, bland annat ingefära, chili och nejlika. Du serverar det grillade på bröd med syrliga papaya- och äpplebitar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Kyckling smokey caribbean med papaya och äpple

Ingredienser

4 portioner
3 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1/2 röd paprika
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk brun farin
1 tsk ingefärspulver
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
4 kycklingbröstfiléer (skinnfria)

Papaya- och äppelsallad

1 medelstor papaya
2 äpplen
juicen av 2 limefrukter
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering

4 - 8 skivor gott bröd (t ex lantbröd)
100 g kvarg
blandad sallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkfri: byt kvarg mot tofu.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg.

Gör så här

Tips

Välj gärna ett litet bröd eller dela stora brödskivor i två delar.
Ett vegetariskt alternativ är quornfiléer. De går utmärkt att marinera och tillaga direkt från frysen. De passar också bra att grilla.
Komplettera eventuellt med något tillbehör, t ex grillad färskpotatis.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Mikaela

2011-04-19

Fantastiskt gott, vid mildare variant minska med ca 1st chilifrukter. Marinaden är super god!

Näringsvärde per portion

Energi 1890 KJ / 450 kCal
Fett 9 g
Läs mer om näringsvärden