Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling på grönsaksbädd

En smakrik kyckling på en bädd innehållande potatis, morötter, purjolök, skinka, persilja, timjan och syrligt citronskal. Innan allt sätts in i ugnen häller du grädden över grönsaksbädden och placerar den kryddade kycklingen på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär skinkan i små tärningar. Skala potatisen och skär dem i mindre bitar. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Blanda potatis, morötter, purjolök, skinka, persilja, timjan och citronskal i en stor ugnssäker form eller långpanna. Krydda med salt och peppar och häll på grädden.
  4. Gnid in kycklingen med citronsaft och olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen på grönsaksbädden.
  5. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genom stekt och grönsakerna mjuka, cirka 45 minuter. Kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är färdigstekt.

För alla

Innehåller inte gluten.
Gör laktosfri/laktosreducerad: Använd laktosfri grädde.
Vegetarisk: Uteslut kyckling och skinka. Använd quornfilé istället och pensla med citronsaft och olivolja som blandats med lite soja. Lägg filéerna på grönsakerna när ungefär 20 minuter av stektiden återstår.

Tips

Tips! Perfekt maträtt om man blir många. Använd 2 långpannor och stek i varmluftsugn eller byt plats efter halva tiden i vanlig ugnsvärme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg kycklingdelar
  • ca 100 g rökt skinka
  • 10 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 purjolökar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 1/2 tsk timjan
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • flingsalt
  • nymalen peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?