Kyckling- och rotfruktspajer

Betyg 3 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kyckling- och rotfruktspajer

Utmana dina kunskaper i köket med dessa otroligt goda kyckling- och rotfruktspajer! Din frästa kalla fyllning läggs i portionsformar klädda med deg och sedan lägger du över ett litet lock. Grädda de vackra pajerna i ugn och servera med len gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Kyckling- och rotfruktspajer

Ingredienser

8 portioner

Deg

5 dl vetemjöl
2 krm salt
250 g smör i tärningar
4 msk kallt vatten

Fyllning

500 g kycklinglårfilé
100 g morot
150 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk vitt vin
2 msk pressad citronjuice
1 tsk finhackad färsk timjan
1/2 dl grovhackad färsk oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 - 2 ägg till pensling

Gör så här

00:30:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag hackade champinjoner på burk samt smaksatte med kinesisk soja.Använde vanlig pajform med löstagbar kant. Gott!

    Siv

Testa liknande recept

  • Kycklinglår med avokadokräm
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnbrödsrulle med kyckling
    Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Cumberlandsgriljerad kycklinglårfilé
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad