Kyckling- och majssoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling- och majssoppa

En livfull soppa vars karaktär ger dig en värmande känsla. Soppan består av härligt smakfull buljong och mumsig crème fraiche och förgylls med ingredienser som pasta, majs, kyckling och lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka den gula löken. Fräs i olja i en gryta tillsammans med pressad vitlök.
  2. Tillsätt vatten och buljongtärningar. När buljongen kokar, tillsätt pastan och koka den så länge som det står på förpackningen.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Skär paprikan i små bitar. Tillsätt kycklingfilé, paprika och majs till soppan. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter.
  5. Rör ner crème fraiche och värm soppan. Smaka ev av med salt. Strö över basilikablad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med lite tomatpuré och basilika.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt ev med tomatpuré och basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 13 dl vatten
  • 2 1/2 hönsbuljongtärning
  • 150 g pasta t ex gnocchi
  • 400 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 2 dl majs
  • 2 dl crème fraiche tomat & basilika
  • ev basilikablad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden