Kyckling- och majssoppa

En enkel kyckling- och majssoppa serverar du här med knapriga tortillachips vid sidan. De stekta kycklingfiléerna skivas ner i den söta majssoppan med grädde och tortillachipsen läggs bredvid. Garnera gärna med lite färsk koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 burk majskorn (à 300 g)
1 vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
2 tsk finhackad chilifrukt
2 msk olja
1 tsk socker
2 msk konc kycklingfond
6 dl vatten
2 dl grädde
2 kycklingfiléer
salt
nymalen svartpeppar
1 näve tortillachips
färsk koriander eller gräslök
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stAbsolut jättegod och snabblagad. 5 stjärnor.
Maria
Fantastiskt gott och så enkelt! Ny vardagsfavorit.
Irene
Superdupergod soppa! Hade en liten klick gräddfil i soppan. Fräscht!
Marleena
Smaskens! Vi skippade majsen men det blev gott i alla fall. Vi tog en halv chili och det blev alldeles lagom starkt. Men det blev inte så mycket. Hm... det kanske iofs har med den uteblivna majsen att göra =J
Camilla
Jättegod och väldigt enkel, den hamnade direkt bland familjen enkla vardagsfavoriter.
Karin