Kyckling med "vild" kantarellsås

Stekt kyckling i en sås av smörstekta kantareller är ett lyxigt och underbart kycklingrecept. Kycklingen med den vilda kantarellsåsen serveras tillsammans med ris.

Ingredienser
4 portioner
1200 g hel färsk eller tinad kyckling
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm citronpeppar
1 purjolök
6 enbär
2 1/2 dl buljong (kycklingfond eller hönsbuljong + vatten)
1 msk soja
2 msk rönnbärsgelé
2 dl crème fraiche
150 g kantareller
1 msk smör eller margarin
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stNi har ändrat fel ingrediens. Det ska vara creme fraichen som ska vara i dl.. inte buljongen.
Sammy
Tack Sammy! Alldeles rätt, det ska vara 2 dl creme fraiche och 2 1/2 dl färdig buljong. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hade i 2 deciliter creme fraiche. 2 msk verkade för lite. Tog röd vinbärsgelé istället för rönnbär då det var svårt att få tag på. Smakade bra!
Jonas
Vanligtvis låter man svampen steka i sin egna vätska en stund, för att den ska bli mer lättsmält för magen. När det är klart tillsätter man smör och steker
Susanne
Tack för er uppmärksamhet. Vi har nu rättat receptet med 2 1/2 dl buljong.
Ica
Ja, vi körde också med en kycklingbuljongtärning och 3 dl vatten. Det blev bra och smakade mycket gott! Men frågan kvarstår ju; hur mycket buljong ska det vara egentligen...?
Camilla
Det refereras till buljong i receptet men det står inget om vilken typ eller hur mycket!!!!!!!! Vi slängde i en kycklingbuljong tärning och 3dl vatten. Har inte smackat maten än. mvh Fredrik Sundaeus
Fredrik