Kyckling med sviskon

6
3
Kyckling med sviskon

Ett charmerande recept med en hissnande blandning av goda ingredienser. Färggranna grönsaker bakas i ugnen och kycklingen fylls med sviskon och lindas in i bacon. Till detta serverar du en gräddig sås som gör rätten komplett och toppengod.

Kyckling med sviskon

Ingredienser

4 portioner
300 g potatis
2 morötter
4 schalottenlökar
1 röd paprika
1 klyfta vitkål (à ca 200 g)
200 g champinjoner eller annan svamp
flytande margarin
4 kycklingfiléer
8 - 12 sviskon (katrinplommon)
4 skivor bacon
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Marie

2021-11-28

Ganska fett. Smakerna ok men inget fantastiskt.

Angelika

2021-09-26

Riktigt gott! Hade i lite palsternacka också, och gul lök istället för schalotten.

Jeanette

2019-12-15

Gott och enkelt! Detta kommer jag göra igen. Hade dock föredragit mer klassiska tillbehör såsom kokt potatis och gelé.