Kyckling med sviskon

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
3
Kyckling med sviskon

Ett charmerande recept med en hissnande blandning av goda ingredienser. Färggranna grönsaker bakas i ugnen och kycklingen fylls med sviskon och lindas in i bacon. Till detta serverar du en gräddig sås som gör rätten komplett och toppengod.

Kyckling med sviskon

Ingredienser

4 portioner
300 g  potatis
2   morötter
4   schalottenlökar
1   röd paprika
1   klyfta vitkål (à ca 200 g)
200 g  champinjoner eller annan svamp
flytande margarin
4   kycklingfiléer
8 - 12   sviskon (katrinplommon)
4   skivor bacon
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 1/2 dl  vatten
1 msk  soja
1 msk  majsstärkelse
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Ganska fett. Smakerna ok men inget fantastiskt.

Marie

2021-11-28

Riktigt gott! Hade i lite palsternacka också, och gul lök istället för schalotten.

Angelika

2021-09-26

Gott och enkelt! Detta kommer jag göra igen. Hade dock föredragit mer klassiska tillbehör såsom kokt potatis och gelé.

Jeanette

2019-12-15

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Pasta med kål- och baconröra
Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Okonomiyaki Osaka-style
Betyg 4.3 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetariska vårrullar
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga