Kyckling med sviskon

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
3
Kyckling med sviskon

Ett charmerande recept med en hissnande blandning av goda ingredienser. Färggranna grönsaker bakas i ugnen och kycklingen fylls med sviskon och lindas in i bacon. Till detta serverar du en gräddig sås som gör rätten komplett och toppengod.

Kyckling med sviskon

Ingredienser

4 portioner
300 g potatis
2 morötter
4 schalottenlökar
1 röd paprika
1 klyfta vitkål (à ca 200 g)
200 g champinjoner eller annan svamp
flytande margarin
4 kycklingfiléer
8 - 12 sviskon (katrinplommon)
4 skivor bacon
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Ganska fett. Smakerna ok men inget fantastiskt.

Marie

2021-11-28

Riktigt gott! Hade i lite palsternacka också, och gul lök istället för schalotten.

Angelika

2021-09-26

Gott och enkelt! Detta kommer jag göra igen. Hade dock föredragit mer klassiska tillbehör såsom kokt potatis och gelé.

Jeanette

2019-12-15

Testa liknande recept

Sviskonkompott
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Champinjon- och baconfyllda crèpes
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Gräddkokt brysselkål med kyckling
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig pasta med pesto och bacon
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga