Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling med sviskon

Ett charmerande recept med en hissnande blandning av goda ingredienser. Färggranna grönsaker bakas i ugnen och kycklingen fylls med sviskon och lindas in i bacon. Till detta serverar du en gräddig sås som gör rätten komplett och toppengod.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och halvera schalottenlökarna. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär vitkålen i bitar.
  3. Blanda grönsakerna och champinjonerna i en långpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Ringla lite flytande margarin över och blanda runt. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
  4. Skölj kycklingfiléerna och torka av dem. Gör ett snitt i varje filé och stoppa in 2-3 sviskon/katrinplommon. Fördela 1 krm salt och 1/2 krm peppar på filéerna. Linda en baconskiva runt varje filé. Bryn dem i lite margarin i en stekpanna.
  5. Koka upp grädde, vatten och soja i en kastrull. Lägg ner kycklingfiléerna. Låt koka på svag värme ca 15 minuter eller tills kycklingen är färdig.
  6. Ta upp kycklingen. Red av såsen med Maizena utrört i lite vatten. Koka upp såsen och lägg ner kycklingen. Vid servering, skär kycklingfiléerna i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå svampen och grönsakerna. Servera med såsen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g potatis
  • 2 morötter
  • 4 schalottenlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 klyfta vitkål (à ca 200 g)
  • 200 g champinjoner eller annan svamp
  • flytande margarin
  • 4 kycklingfiléer
  • 12 sviskon (katrinplommon)
  • 4 skivor bacon
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?