Kyckling med sviskon
Ett charmerande recept med en hissnande blandning av goda ingredienser. Färggranna grönsaker bakas i ugnen och kycklingen fylls med sviskon och lindas in i bacon. Till detta serverar du en gräddig sås som gör rätten komplett och toppengod.
Ingredienser
4 portioner
300 g potatis
2 morötter
4 schalottenlökar
1 röd paprika
1 klyfta vitkål (à ca 200 g)
200 g champinjoner eller annan svamp
flytande margarin
4 kycklingfiléer
8 - 12 sviskon (katrinplommon)
4 skivor bacon
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska fett. Smakerna ok men inget fantastiskt.
Marie
2021-11-28Riktigt gott! Hade i lite palsternacka också, och gul lök istället för schalotten.
Angelika
2021-09-26Gott och enkelt! Detta kommer jag göra igen. Hade dock föredragit mer klassiska tillbehör såsom kokt potatis och gelé.
Jeanette
2019-12-15