Kyckling med rostade grönsaker

Kyckling med grönsaker är en enkel och smakrik rätt som passar perfekt på hösten. Här kombineras kyckling med rotfrukter som palsternacka och morot, och serveras med en syrlig äppelsås. En ugnsrostad kycklingrätt full av grönsaker som passar lika bra till vardag som till helgmiddag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012

Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1855 KJ / 442 kCal
Fett11 g
Salt1.3 g
Kolhydrater47 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken senap ska det vara?
Sophia
2021-01-25Hej Sophia! Vi har provlagat rätten med vanlig svensk senap, men det går självklart bra med valfri senap. Om du väljer t ex en starkare senap så är det bra att börja med lite mindre mängd och smaka av för rätt mängd för just din smak. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
2021-01-25Gott och lätt lagat rekommenderas, såsen var särskilt god.
Thomas
2012-10-11Gott men blir godare om man ringlar honung över rotfrukterna.
Bengt
2012-10-05