Kyckling med potatis och svamp

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Kyckling med potatis och svamp

Detta är ett riktigt gott recept som är väl värd sin tid. Stek bara ingredienserna och låt dem sedan få sin härliga smak av att bräseras i smakrik buljong och vin. Servera den tillagade kycklingen med potatis och svamp toppad av riven parmesan.

Kyckling med potatis och svamp

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingfiléer
12   potatisar
2   gula lökar
2 dl  blandsvamp
3 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
1/2   pepparfrukt
5 dl  kycklingfond (tärning eller fond + vatten)
2 dl  vitt vin
1   svampbuljongtärning
1   knippe persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

I can feel you Carin! Jag ville bara lägga till att det är ett recept värt att pröva! Riktigt gott måste jag säga! Mvh Marcos

Marcos

2005-01-17

Ett litet tips! När man ska hantera pepparfrukt så undvik att komma i kontakt med fröna inuti. Peta bort dem med en kniv el liknande. Får man fröna på fingrarna och sedan tar sig i ögonen svider det något fruktansvärt. Detta är extra viktigt om man har kontaktlinser! jag har tyvärr lärt mig detta på det otrevliga sättet.

Carina

2004-04-29

Testa liknande recept

Risotto di funghi
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svampfärserad laxfilé med vitvinssås
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skogssvampfylld lövbiff
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Betyg 4 av 5.
161 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inbakad oxfilé med svamp
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga