Kyckling med potatis och svamp
Detta är ett riktigt gott recept som är väl värd sin tid. Stek bara ingredienserna och låt dem sedan få sin härliga smak av att bräseras i smakrik buljong och vin. Servera den tillagade kycklingen med potatis och svamp toppad av riven parmesan.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
12 potatisar
2 gula lökar
2 dl blandsvamp
3 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1/2 pepparfrukt
5 dl kycklingfond (tärning eller fond + vatten)
2 dl vitt vin
1 svampbuljongtärning
1 knippe persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I can feel you Carin! Jag ville bara lägga till att det är ett recept värt att pröva! Riktigt gott måste jag säga! Mvh Marcos
Marcos
2005-01-17Ett litet tips! När man ska hantera pepparfrukt så undvik att komma i kontakt med fröna inuti. Peta bort dem med en kniv el liknande. Får man fröna på fingrarna och sedan tar sig i ögonen svider det något fruktansvärt. Detta är extra viktigt om man har kontaktlinser! jag har tyvärr lärt mig detta på det otrevliga sättet.
Carina
2004-04-29