Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med potatis och svamp

Detta är ett riktigt gott recept som är väl värd sin tid. Stek bara ingredienserna och låt dem sedan få sin härliga smak av att bräseras i smakrik buljong och vin. Servera den tillagade kycklingen med potatis och svamp toppad av riven parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i stavar.
  2. Skala potatis och lök och skär i 1/2 cm skivor. Grovhacka svampen. Bryn potatis och lök i 2/3 av matfettet. Tillsätt svampen.
  3. Skölj, kärna ur och strimla pepparfrukten. Tillsätt salt och pepparfrukt. Späd med buljongen och det vita vinet. Tillsätt svampbuljongtärningen. Låt bräsera på låg värme i 10-15 min.
  4. Bryn kycklingfiléerna i resten av matfettet så att de blir gyllenbruna. Lägg ner dem i grytan och låt bräsera i ytterligare 5 min. Smaka av och strö grovhackad persilja över. Servera gärna med grovriven parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 12 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 dl blandsvamp
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 pepparfrukt
  • 5 dl kycklingfond (tärning eller fond + vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 svampbuljongtärning
  • 1 knippe persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info