Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling med potatis och koriander

Festlig ugnsstekt kyckling med en härlig gryta av potatis, paprika, lök, koriander och chili. En måltid full av både smak och färg som passar utmärkt både till vardag och fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingfiléerna i hälften av rapsoljan, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller till innertemperaturen är 72°C.
  3. Skala potatis och lök, dela och kärna ur paprikorna. Skär potatis, paprika och lök i 2 cm tärningar, finhacka vitlöken. Dela, kärna ur chilin och strimla chilin.
  4. Fräs grönsakerna i resterande rapsolja, häll på kokosmjölk och låt det koka sakta ca 20 minuter. Hacka koriandern och tillsätt den tillsammans med råsocker och limesaft.
  5. Servera kycklingen med potatis och paprikagrytan.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 4 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 800 g potatis
  • 1 lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 400 ml lättkokosmjölk
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk limesaft
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info