Gör kycklingen roligare med kokosmjölk och saftiga persikor! Kycklingen får en livfull karaktär av de vackra färgerna. Enkelt, snabblagat och kryddstarkt!
Ingredienser
4 portioner
3
dl
basmatiris
4
kycklingfiléer
1
msk
olja
1
tsk
salt
1 - 1 1/2
krm
kajennpeppar
4
persikor eller nektariner
2
purjolökar
1
burk lättkokosmjölk (à 400 ml) eller vanlig kokosmjölk (1 burk lättkokosmjölk motsvarar 1 burk vanlig kokosmjölk, à 200 g + 2 dl vatten)
1
msk
soja
ev sockerärtor till servering
För alla
Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.
Gör så här
Tips
Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta (för 4 port) för mer hetta på rätten.
Gröna tipset: Ersätt kycklingfiléerna med quorn om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
12
6 st
Kommentarer
Caroline
2020-05-20
Jag hade i en klick pressad ingefära, och nästa gång blir det nog lite bambuskott och föer grönsaker i också! Supergott!
Helene
2006-03-12
Mycket gott och snabbt och enkelt att tillaga.
Martin
2006-01-29
Ett gäng cashewnötter satte pricken över i:et. Lättlagat och gott.
Kommentarer
Caroline
2020-05-20Jag hade i en klick pressad ingefära, och nästa gång blir det nog lite bambuskott och föer grönsaker i också! Supergott!
Helene
2006-03-12Mycket gott och snabbt och enkelt att tillaga.
Martin
2006-01-29Ett gäng cashewnötter satte pricken över i:et. Lättlagat och gott.