Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling med kokos och persikor

Gör kycklingen roligare med kokosmjölk och saftiga persikor! Kycklingen får en livfull karaktär av de vackra färgerna. Enkelt, snabblagat och kryddstarkt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 2 cm tjocka. Stek filéerna i oljan ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och kajennpeppar.
  3. Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  4. Låt persikor och purjo fräsa med kycklingen någon minut.
  5. Häll över kokosmjölken blandad med soja och låt puttra utan lock ca 5 minuter.
  6. Servera kycklingen med sås, frukt och grönt, ris och sockerärter.

För alla

Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.

Tips

Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta (för 4 port) för mer hetta på rätten.

Gröna tipset: Ersätt kycklingfiléerna med quorn om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 4 persikor eller nektariner
  • 2 purjolökar
  • 1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml) eller vanlig kokosmjölk (1 burk lättkokosmjölk motsvarar 1 burk vanlig kokosmjölk, à 200 g + 2 dl vatten)
  • 1 msk soja
  • ev sockerärtor till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 550 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer