Kyckling med kokos och persikor

12
6
Kyckling med kokos och persikor

Gör kycklingen roligare med kokosmjölk och saftiga persikor! Kycklingen får en livfull karaktär av de vackra färgerna. Enkelt, snabblagat och kryddstarkt!

Kyckling med kokos och persikor

Ingredienser

4 portioner
3 dl basmatiris
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm kajennpeppar
4 persikor eller nektariner
2 purjolökar
1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml) eller vanlig kokosmjölk (1 burk lättkokosmjölk motsvarar 1 burk vanlig kokosmjölk, à 200 g + 2 dl vatten)
1 msk soja
ev sockerärtor till servering

För alla

Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta (för 4 port) för mer hetta på rätten.

Gröna tipset: Ersätt kycklingfiléerna med quorn om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Caroline

2020-05-20

Jag hade i en klick pressad ingefära, och nästa gång blir det nog lite bambuskott och föer grönsaker i också! Supergott!

Helene

2006-03-12

Mycket gott och snabbt och enkelt att tillaga.

Martin

2006-01-29

Ett gäng cashewnötter satte pricken över i:et. Lättlagat och gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2310 KJ / 550 kCal
Fett 13 g
Läs mer om näringsvärden